Nieuws

De invloed van het weer op uw In2Food, Carclin of Synerlogic bestelling

We horen de wind suizen door de bomen, regen valt met bakken naar beneden of de wegen zijn zo glad als een ijsbaan. We herkennen de signalen van gevaarlijke weersomstandigheden allemaal. Het gaat waarschijnlijk een bonte verzameling weercodes opleveren. Code geel, code oranje, misschien wel code rood. Wat betekent dat allemaal, en wat moet je er eigenlijk mee?

Wij willen u graag meer vertellen over wat dit betekent voor uw leveringen, hoe wij hier mee omgaan en wat u kunt doen.

Verstuur dit bericht als mail
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Code geel, oranje en rood

Vanuit het KNMI wordt er gewerkt met drie verschillende kleurcodes: geel, oranje en rood. U raadt het wellicht al: geel is het minst risicovol en in het geval van rood zijn de weersomstandigheden het extreemst. Wat is de impact van die codes voor u? Voor we die vraag beantwoorden, leggen we eerst uit waar op wordt gelet bij het toewijzen van een code.

Het KNMI bepaalt een code als het weer gevolgen heeft op minimaal één van de volgende drie aspecten: gladheid, wind of vermindering van het zicht. In het geval van wind of zicht praten we in Nederland bijna altijd over code geel en oranje. Als het gaat om gladheid kan in Nederland wel eens code rood voorkomen, bijvoorbeeld als het sneeuwt of in geval van ijzel.

Wat betekenen code geel en oranje voor mijn levering?

In het geval van code geel en oranje mag vervoer gewoon rijden en maken onze ervaren chauffeurs de inschatting of het risico genomen kan worden of niet. Onze klanten variëren van de ambachtelijke zelfzuivelaar tot aan de grote fabrieken. Het kan voorkomen dat een chauffeur het bijvoorbeeld te gevaarlijk vindt om een landweg te betreden vanwege wind-, zicht- of gladheidsgevaar. Echter, gebeurt het zelden dat code geel of oranje impact heeft op uw levering, en is code rood veel belangrijker voor u om in de gaten te houden. Code rood heeft namelijk altijd invloed op uw levering!

Wat betekent code rood voor mijn levering?

In het geval van code rood adviseert de overheid geen goederen te vervoeren. Synerlogic levert diverse goederen van chemie tot ingrediënten. Dit betekent dat we in elke levering wel ADR-producten in onze vrachtwagens hebben liggen. Wij hechten veel waarde aan u en onze veiligheid en kiezen er hierom voor niets te vervoeren in het geval van code rood. In Duitsland is het vervoeren van ADR-goederen zelfs verboden.

Wat als andere bedrijven wel leveren in geval van code rood?

Het kan voorkomen dat andere bedrijven met code rood wel producten leveren en wij niet. Dit kan voorkomen, omdat code rood in Nederland een advies is en geen verplichting. Wanneer dit de situatie is, heeft dit maken met de volgende vier factoren:

  • De locatie van het transportbedrijf;
  • De middelen die worden vervoerd;
  • De grootte van het vervoersmiddel;
  • De waarde die een transportbedrijf hecht aan veiligheid.

Hoe kunnen we samenwerken om te komen tot een oplossing?

Maar goed hoe zit dit dan met de door u bestelde producten? U heeft deze uiteraard nodig om uw productie draaiende te houden. Wij vinden veiligheid belangrijk én dat u uw producten tijdig binnenkrijgt! Daarom richten wij ons in dit soort situaties op transparantie en communicatie. In het geval van code rood neemt onze klantenserviceafdeling altijd direct contact met u op om te kijken naar een oplossing. Zoals u heeft gelezen zijn er een aantal (lokale) factoren die invloed hebben op uw situatie. Elke situatie is daarom anders en heeft ook een andere benadering nodig. Wij werken in geval van code rood daarom altijd goed samen met onze klanten om samen de beste oplossing te vinden.

Gaat het sneeuwen, wordt het glad of gaat het stormen? Zorg voor voldoende voorraad, controleer uw mailbox of neem contact met ons op. Dan kijken we samen naar wat dit voor u betekent en wat de beste oplossing voor uw situatie is.

Wij kijken graag samen naar uw oplossing 


Download safety sheet

Na het invullen van de gegevens kun je de bestanden downloaden.

* = verplicht

Jouw gegevens

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.