Nieuws

Synerlogic behaalt maximale score Responsible Care

Omdat wij continue verbetering van veiligheid, gezondheid en milieu belangrijk vinden, neemt Synerlogic deel aan het Responsible Care (RC) programma van de branche organisatie VHCP (Verbond van Handelaren in Chemische Produkten).

We zijn er trots op om te vermelden dat we de maximale score van 100 punten in 2020 hebben behaald!

Verstuur dit bericht als mail
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat houdt het Responsible Care programma in?

Responsible Care is het wereldwijde initiatief van de chemische sector dat gericht is op continue verbetering van de prestaties op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Het Responsible Care programma is gebaseerd op 8 pijlers:

  1. Wettelijke eisen synerlogic_responsible_care
  2. Risicomanagement
  3. Beleid & Documentatie
  4. Productinformatie
  5. Training
  6. Calamiteitenplan
  7. Doorlopende verbeteringen
  8. Communicatie met de samenleving

vhcp Om de sector te ondersteunen organiseert het VHCP zogenaamde klankbordgroep bijeenkomsten. Behalve de jaarlijkse Stoffendag en Veiligheidsdag, is in 2020 een tweetal workshops georganiseerd, namelijk Notificeren aan vergiftigingencentra en Omgevingswet.

Ook dit jaar heeft Synerlogic als lid van de werkgroep Responsible Care een positieve bijdrage aan het Responsibel Care programma geleverd. Medio 2021 heeft de interne Werkgroep Responsible Care de laatste hand gelegd aan het RC-jaarverslag over 2020. Naast aandacht voor Milieu, Duurzaamheid en Zeer Zorgwekkende Stoffen, bevat het RC-jaarverslag de zogenaamde Responsible Care barometer.

Proactieve houding zorgt voor maximale score Responsibe Care Barometer 2020

In 2020 behaalden 24 bedrijven een barometerscore van meer dan 75 punten. Synerlogic heeft in 2020 de volledige 100 punten behaald. Hoe ons dat is gelukt? Synerlogic beschikte over een Third Party Verificatie op basis van een zelfanalyse checklist, nam zitting in de commissie Milieu & Veiligheid, heeft de Responsible Care-enquête ingevuld en heeft meerdere klankbordgroep bijeenkomsten bijgewoond. Het VHCP is Synerlogic bijzonder erkentelijk voor haar proactieve houding en positieve bijdrage aan het Responsible Care programma.

Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met een van onze specialisten.


Download safety sheet

Na het invullen van de gegevens kun je de bestanden downloaden.

* = verplicht

Jouw gegevens

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.